home foto's contact agenda archief

Het uitgangspunt van het koor Hemelsbreed is te willen bijdragen aan verdieping van de geloofservaring van zijn leden en anderen, door het uitvoeren van religieuze koormuziek, met respect voor individuele geloofsovertuiging en bestaande tradities.

Hemelsbreed fungeert als zelfstandige vereniging en de doelstelling is tweeledig. Het koor treedt op in verschillende kerken in en rond Rotterdam, waarbij het op een eigentijdse manier muzikale invulling geeft aan kerkdiensten. Daarnaast wil het koor ook buiten de kerk optreden in concerten en andere openbaar toegankelijke presentaties, met uitvoering van grotere werken. Zowel bij vieringen als concerten zal gezocht worden naar een presentatie die helpt om de muziek en inhoud dichter bij de toehoorders te brengen.

Het koor heeft inmiddels een breed en gevarieerd muziekrepertoire opgebouwd, en streeft om dit constant uit te breiden met nieuwe muziek. Het repertoire voor kerkdiensten bestaat o.a. uit moderne en meer traditionele kerkmuziek, Taizé-liederen, lichte en klassieke koorwerken en deze muziek wordt a capella uitgevoerd of met instrumentale ondersteuning van piano of orgel, eventueel aangevuld met andere instrumenten (zoals bv. dwarsfluit, blokfluit, hobo, viool of klarinet). Met enthousiasme zetten de koorleden zich in om zich de muziek eigen te maken en aantrekkelijk te presenteren. Het koor heeft kwaliteit en ambitie, wat tot uiting komt in de grotere projecten die het koor oppakt, de concerten die het koor organiseert, en andere optredens.

Vaste dirigent is Willem Blonk.